მთავარი » 2010 » აპრილი » 9 » თევზის ჩახოხბილი
1:44 AM
თევზის ჩახოხბილი

http://static.svepi.ge/images/stories/recipes/43-tevzis%20chaqafuli.jpg


შემადგენლობა


  • 1,5–2კგ თევზი
  • 3–4 თავი ხახვი
  • თითო კონა ქინძი და ოხრახუში
  • 100–150გრ ზეთი
  • 1,5კგ პომიდორი
  • 2–3 ცალი დაფნის ფოთოლი
  • 5–6 მარცვალი სურნელოვანი პილპილი
  • 6–7 მარცვალი შავი პილპილი
  • 7–8 მარცვალი ხმელი ქინძი
  • გემოვნებით მარილი

მომზადების წესი

დამუშავებული თევზი დაჭერით ნაჭრებად, შეამარილეთ და მოათავსეთ ღრმა ტაფაზე. მოაყარეთ ალყა–ალყა დაჭრილი ხახვი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი და მსხვილ სახეხზე დახეხილი პომიდორი. ჩააყოლეთ დაფნის ფოთოლი, ხმელი ქინძის, სურნელოვანი და შავი პილპილის მარცვლები. დადგით ნელ ცეცხლზე და ადუღეთ გამზადებამდე. სუფრასთან შეგიძლიათ მიიტანოთ როგორც ცხლად, ასევე ცივად.


წყარო   მზარეულის ოცნება









კატეგორია: კულინარია | ნანახია: 1823 | დაამატა: allfile | ტეგები: თევზის ჩახოხბილი, დაფნის ფოთოლი, ოხრახუში, გემოვნებით მარილი, მარცვალი ხმელი ქინძი, თევზი, სურნელოვანი პილპილი, ხახვი, შავი პილპილი, ქინძი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
ComForm">
avatar